Direct naar menu

Help

Welkom bij de helpsectie van DOS Games Archive. Lees deze pagina voor informatie of raadpleeg de veelgestelde vragen op de contactpagina.

Hoe kan ik een spel downloaden?

Om een spel van deze website te downloaden, volgt u de onderstaande stappen.

  1. Klik op een van de titels op de spellenpagina. Je kunt zoeken op categorie, speltitel, licentie, bouwjaar, et cetera.
  2. Er verschijnt een pagina met informatie over het specifieke spel. Klik op de downloadlink die je vindt onder het kopje 'Dit spel downloaden'.
  3. Er verschijnt een nieuwe pagina die u de mogelijkheid geeft om het bestand te downloaden door op de link te klikken. Bij de meeste browsers ziet u een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd of u het bestand wilt 'openen' of 'opslaan'. Kies 'Opslaan'.
  4. Jouw browser moet je dan vragen in welke map je het bestand wilt opslaan. Het is een goed idee om een speciale map te maken (bijvoorbeeld 'downloads' of 'games' genoemd) waarin je de gedownloade bestanden opslaat. Dan weet je altijd waar jouw gedownloade bestanden zich bevinden. Kies een map en klik op 'OK'. Wanneer dit venster verschijnt, moet je ook de naam van het downloadbestand noteren. Die naam moet je weten om het later terug te kunnen vinden.
  5. Jouw browser begint dan met het downloaden van het bestand. Hoe lang dit duurt, hangt af van de grootte van het bestand, de snelheid van jouw verbinding en het niveau van het verkeer op de server.
  6. Wanneer het downloaden is voltooid, kun je jouw browser sluiten.

Hoe kan ik het gedownloade bestand gebruiken?

Nadat je een spel hebt gedownload van DOS Games Archive, ontvangt u een ZIP-bestand. Voordat je het spel kunt uitvoeren, moet je dat ZIP-bestand uitpakken (met andere woorden 'unzip') om toegang te krijgen tot de spelbestanden. Volg de onderstaande stappen om dat te doen.

  1. Ga naar de map waarin u het bestand hebt opgeslagen.
  2. De meeste besturingssystemen kunnen ZIP-bestanden uitpakken zonder een extra toepassing te hoeven installeren. Als je een toepassing nodig hebt om dat te doen, kun je bijvoorbeeld 7-Zip of WinZip gebruiken.
  3. Pak de bestanden uit in een map op de vaste schijf. Ga daarna naar de map waar de bestanden zijn geplaatst.
  4. Lees het antwoord op de onderstaande vraag over hoe je het spel op jouw computer kunt uitvoeren.

Hoe kan ik het spel starten na het uitpakken?

Gebruik je Windows, Mac OS of Linux? Dan is het een goed idee om DOSBox te downloaden. Deze emulator kan gedownload worden van www.dosbox.com. Met behulp van DOSBox kun je de goede oude tijd 'herbeleven'. De applicatie kan veel oude spellen draaien die niet op jouw nieuwe computer draaien zonder DOSBox. De software is volledig gratis en open source.

Download eerst DOSBox, installeer de applicatie en voer het programma uit. Vervolgens kun je naar de map op jouw computer navigeren waarin het gedownloade spel is uitgepakt. De meeste spellen zijn uitgerust met een installatieprogramma om het spel te installeren of te configureren. Zoek naar setup.exe, install.exe of een ander uitvoerbaar bestand (.EXE, .COM of .BAT) en voer het uit door de bestandsnaam in te voeren. Deze stap is bij elk spel anders.

Volg de DOSBox-handleiding voor meer informatie. Veel succes en veel plezier!

Andere DOSBox-handleidingen

Als je meer hulp nodig hebt, kun je de DOSBox-handleidingen uit de onderstaande lijst raadplegen: