Direct naar menu

Spotlight: 10 zeer obscure DOS-spellen

Blogartikel geschreven door MrFlibble

Vandaag brengt DOS Games Archive je een lijst met 10 uitstekende gratis DOS-spellen van hoge kwaliteit waarvan je wellicht nog nooit gehoord hebt.

1. City Beneath the Surface

Dit zeldzame juweeltje is gemaakt door een klein ontwikkelingsteam uit Finland en treedt in de voetsporen van Dungeon Master II. Stel een groep van 4 avonturiers samen en reis naar een mysterieus portaal om een onbekende vijand te verslaan die jouw koninkrijk bedreigt.

Download City Beneath the Surface

2. Polanie

Een Warcraft-kloon gemaakt in Polen. In dit spel voer je het bevel over een fictieve middeleeuwse Slavische stam uit Polen tegen hun talrijke vijanden.

Download Polanie

3. Gunmetal

Een futuristische First-Person Shooter waarin je een op afstand bestuurbare drone-hovertank bestuurt. Veel interessante missies die plaatsvinden in verschillende omgevingen, snelle actie en zeer aanpasbare tanks.

Download Gunmetal

4. PaybackTime 2

Een turn-based tactisch vechtspel dat erg lijkt op de Battlescape-modus van X-COM, maar met futuristische arenawedstrijden met live wapens in plaats van een buitenaards invasieplot. Het is in de eerste plaats een multiplayer-spel, maar gevechten tegen de AI-tegenstanders kunnen ook behoorlijk uitdagend zijn!

Download PaybackTime 2

5. Kingdom at War

Dit is een middeleeuws turn-based strategiespel dat blijkbaar veel minder aandacht kreeg dan het vroeger verdiende. Je brengt legers op de been en traint ze, int belastingen, bouwt verdedigingswerken en verovert nieuw land om uiteindelijk alle andere troonpretendenten te verslaan. Stuur spionnen, voer belegeringen uit en houd toernooien in jouw steden om huurlingen aan te trekken. Het spel heeft naast zeer aangename graphics ook veel diepgang.

Download Kingdom at War

6. Chemical Warfare

Een first-person shooter gemaakt met Pie in the Sky Software's 3D Game Creation System, en een van de beste. De auteur, Drew Costigan, heeft blijkbaar veel zorg besteed aan het ontwerpen van slimme omgevingen die er realistisch genoeg uitzien, vooral met de beperkingen van de engine. Het verhaal: je wordt vanuit de lucht gedropt in de buurt van een chemische wapencompound van een niet nader genoemd land in het Midden-Oosten, met de missie om binnen te komen, belangrijke bestanden op te halen en heelhuids naar de extractiezone te gaan.

Download Chemical Warfare

7. A.R.S.E.N.A.L Taste the Power

Een real-time strategiespel dat duidelijk geïnspireerd is op Command & Conquer, maar het is niet zomaar een kloon. Het speelt zich af in een alternatieve geschiedenistijdlijn die grotendeels vergelijkbaar is met de tweede helft van de 20e eeuw, waar je het bevel voert over verschillende facties te land, ter zee en in de lucht.

Download A.R.S.E.N.A.L

8. DIMONO

Een zeer origineel puzzelspel waarbij je fiches op een bord moet plaatsen door de kleuren van hun zijkanten te matchen. Verschillende spelmodi en regelsets maken dit spel erg boeiend. Er is ook een online browserversie.

Download DIMONO

9. Canton

Een turn-based handelssimulatie die zich afspeelt in 18e eeuw in China waar je een ontdekkingsreiziger bent die handelsroutes probeert te leggen met Chinese steden buiten het bereik van Europeanen.

Download Canton

10. Bomb Blast

Een Bomberman-kloon van de makers van Bubble Pop. Het spel werd geannuleerd voordat het compleet was, dus de enige uitgebrachte versies zijn twee shareware-bèta's, maar ze zijn zeer speelbaar, ook al zijn niet alle beoogde functies geïmplementeerd.

Download Bomb Blast